Broccolipuree met vegan burger en kaassaus

Broccolipuree met vegan burger en kaassaus

Zin in een lekker bordje Grootmoeders kost, dat toch vegetarisch is? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Probeer deze lekkere broccolipuree met een vegan burger en een zalige kaassaus voor erbij. Vegetarisch genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
vegan burger

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen en broccoli samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de vegan burgers en de kaassaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 40 g gratinkaas
  • 2 vegan burgers

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 789 kcal
  • Koolhydraten 80.66 g
  • Suikers 11.71 g
  • Vetten 34.95 g
  • Verzadigde vetten 15.5 g
  • Eiwitten 26.94 g
  • Vezels 15.38 g

Allergenen Lactose, Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.