Brandade van vis en prei

Brandade van vis en prei

Brandade is een zachte, romige aardappelpuree met stukjes vis onder. Hier in combinatie met gestoofde prei. De blokjes tomaat zorgen voor een frisse toets. Een heerlijk bordje comfort food dat je moet proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
bieslook

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Doe de melk in een kookpotje en warm op. Dep de vismengeling droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en leg deze in de melk. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 6 minuten garen.
  • Was en halveer de prei in de lengte en snij dan in fijne halve ringen. Smelt de boter in een pan en stoof de prei op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  • Snij de tomaat in blokjes en snij de bieslook in fijne ringetjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde prei, de extra vierge olijfolie, de helft van de bieslook, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Schep de vis uit de melk en meng voorzichtig door de aardappelpuree en voeg eventueel nog enkele eetlepels van de melk toe, zodat de puree mooi romig wordt.
  • Serveer de brandade eventueel in een serveerring of schep zo op de borden. Werk af met tomatenblokjes en de rest van de bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g vismengeling
  • 3 preien
  • 1 tomaat
  • 10 g bieslook

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 741 kcal
  • Koolhydraten 72.5 g
  • Suikers 21.22 g
  • Vetten 27.15 g
  • Verzadigde vetten 8.24 g
  • Eiwitten 43.4 g
  • Vezels 20.42 g

Allergenen Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.