Brandade van kabeljauw en courgette

Brandade van kabeljauw en courgette

Op zoek naar een originele visschotel? Dan heb je ze nu gevonden. Brandade is een heerlijke combinatie van aardappelpuree met gepocheerde vis, in dit geval kabeljauw. Daarbovenop komen plakjes courgette en de schotel gaat dan zo de oven in. Het resultaat ziet er niet alleen erg goed uit, het is ook nog eens overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
dille

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Pers de knoflook. Doe de melk in een kookpotje en warm op. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en leg ze in de melk, samen met de knoflook. Zet het vuur zacht, zodat de melk niet kookt. Laat 8 minuten garen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in fijne plakjes en snij de dille fijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Schep de kabeljauwfilets voorzichtig uit de melk en verbrokkel ze in stukjes. Schep de vis, de helft van de dille en de helft van de melk (waarin je de vis gepocheerd hebt) door de aardappelpuree. Schep over in een beboterde ovenschaal en bedek met de plakjes courgette. Bestrijk met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met de rest van de fijngesneden dille erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kabeljauw­filets
  • 1 courgette
  • 10 g dille

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 621 kcal
  • Koolhydraten 58.23 g
  • Suikers 13.61 g
  • Vetten 25.46 g
  • Verzadigde vetten 8.24 g
  • Eiwitten 36.42 g
  • Vezels 8.4 g

Allergenen Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.