Bowl met gegrilde zalm en Aziatische dressing

Bowl met gegrilde zalm en Aziatische dressing

Kleurrijk en boordevol vitaminen! Vandaag maken we je blij met een prachtige bowl met gegrilde zalmfilet, een regenboog aan groenten en een zalige Aziatische dressing. De zon op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  • Snij de lente-ui in ringetjes. Schil de wortelen en rasp ze grof. Trek met een dunschiller reepjes van de komkommer. Rol de reepjes op tot rolletjes.
  • Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de helft van de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  • Schil en rasp de gember. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap uit. Meng de sojasaus, de citroenzeste, het ciroensap, de gember, de rest van de suiker en de extra vierge olijfolie. Dit is de dressing.
  • Neem diepe borden of kommen en schik er de geraspte wortelen, de komkommerrolletjes en de veldsla in. Besprenkel met de dressing en zet nog even opzij.
  • Bestrijk de zalmfilets met de arachideolie. Kruid met peper en zout. Verwarm een grillpan voor. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat nog 1 minuut rusten onder aluminiumfolie.
  • Leg de gegrilde zalmfilet bovenop de groenten. Werk af met de gepekelde rode ui, de sesamzaadjes en de lente-ui en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ rode ui
  • 1 lente-uitje
  • 2 wortelen
  • ½ komkommer
  • 20 g gember
  • ½ citroen
  • 2 el sojasaus
  • 1 zakje veldsla
  • 2 zalmfilets
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl suiker
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 660 kcal
  • Koolhydraten 24.26 g
  • Suikers 19.25 g
  • Vetten 45.68 g
  • Verzadigde vetten 8.16 g
  • Eiwitten 36.58 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sesam, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.