Boomstammetje met preistoemp en kaassaus

Boomstammetje met preistoemp en kaassaus

Boomstammetjes zijn heerlijk nostalgisch, en dus ook ideaal om voor kinderen klaar te maken. Een heerlijk bordje comfortfood met preistoemp, gepaneerd gehakt, waterkers en een zalige kaassaus. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
boom­stammetje
Ingredientfoto
waterkers

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en snij de prei in ringen. Verhit de helft van de olijfolie en bak de preiringen gaar in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Smelt 2/3de van de boter in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer glad. Schenk er al roerend per persoon 60 milliliter melk bij. Laat de saus zachtjes indikken. Doe de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Veeg de pan waarin je de prei gebakken hebt schoon met keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie en bak de boomstammetjes gaar op een matig vuur.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter en de rest van de melk toe en roer er de gestoofde prei door. Kruid eventueel nog bij met peper, zout en nootmukaat. Serveer de boomstammetjes bovenop de preistoemp samen met wat waterkers en werk af met de kaassaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 40 g emmentaler
  • 2 boom­stammetjes
  • ½ bussel waterkers

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 150 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1059 kcal
  • Koolhydraten 81.66 g
  • Suikers 14.93 g
  • Vetten 59.92 g
  • Verzadigde vetten 21.45 g
  • Eiwitten 42.32 g
  • Vezels 15.92 g

Allergenen Lactose, Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.