BLT burger met zoete aardappelfrieten

BLT burger met zoete aardappelfrieten

'BLT' is een klassieke Amerikaanse sandwich en staat voor bacon-lettuce-tomato. We maken er een combinatie van met een Amerikaanse hamburger en serveren er ook nog eens heerlijke zoete aardappelfrieten bij. Beloofd: dit is een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om
  • Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de hamburgers. Leg de plakjes spek ook mee in de pan. Draai de hamburgers en het spek na een 5-tal minuten om. Laat nog 5 minuten bakken.
  • Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  • Snij ondertussen de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met mayonaise en leg er een blaadje sla en de hamburger op. Bestrijk ook de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met mayonaise. Leg op de hamburger een plakje tomaat, het speklapje, enkele uiringen en dek af. Serveer samen met de zoete aardappelfrieten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 tomaat
  • 1 little gem

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1007 kcal
  • Koolhydraten 44.46 g
  • Suikers 9.2 g
  • Vetten 72.88 g
  • Verzadigde vetten 14.37 g
  • Eiwitten 37.5 g
  • Vezels 4.89 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.