BLT burger met zoete aardappelfrieten

BLT burger met zoete aardappelfrieten

'BLT' is een klassieke Amerikaanse sandwich en staat voor bacon-lettuce-tomato. We maken er een combinatie van met een Amerikaanse hamburger en serveren er ook nog eens heerlijke zoete aardappelfrieten bij. Beloofd: dit is een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  • Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halfweg om.
  • Halveer de ui(en). Snij de helft fijn en de andere helft in fijne ringen. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  • Verhit een pan zonder vetstof, open de hamburgerbroodjes en rooster kort met de binnenkant naar onder. Leg de broodjes op een bord.
  • Verhit nu de olijfolie in de pan en bak de hamburgers aan en leg de plakjes spek ook mee in de pan. Draai de hamburgers en het spek na een 5-tal minuten om. Laat nog 5 minuten bakken.
  • Snij ondertussen de tomaat in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los. Bestrijk de onderkant van de broodjes met mayonaise en leg er een blaadje sla, een plakje tomaat en enkele uiringen op. Bestrijk ook de bovenste helft van de hamburgerbroodjes met mayonaise. Leg de hamburger en het speklapje op het broodje en dek af. Serveer samen met de zoete aardappelfrieten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g runds­gehakt
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 plakjes gerookt spek
  • 1 tomaat
  • 1 little gem

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1028 kcal
  • Koolhydraten 66.77 g
  • Suikers 12.53 g
  • Vetten 67.77 g
  • Verzadigde vetten 14.37 g
  • Eiwitten 30.46 g
  • Vezels 7.67 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.