Bloemkoolrisotto met paddenstoelen

Bloemkoolrisotto met paddenstoelen

Wist je dat je ook risotto kan maken op basis van bloemkoolrijst? Het is echt verrassend eenvoudig (tip: eenvoudiger dan gewone risotto) en lekker licht! We maken vandaag een versie met gebakken gemengde paddenstoelen. Overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesneden ui en de helft van de knoflook 5-6 minuten.
  • Breng ondertussen per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  • Verhoog het vuur en voeg de bloemkoolrijst bij de ui. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  • Verlaag het vuur opnieuw en voeg de groentebouillon toe. Roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  • Borstel de champignons en oesterzwammen schoon. Snij de champignons in kwartjes en scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de rest van de knoflook en de paddenstoelen toe. Bak tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Proef of de bloemkoolrisotto gaar is. Roer er de geraspte kaas, de gebakken paddenstoelen en de helft van de peterselie door. Serveer met de rest van de peterselie erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 416 kcal
  • Koolhydraten 13.26 g
  • Suikers 11.3 g
  • Vetten 26.98 g
  • Verzadigde vetten 13.45 g
  • Eiwitten 14.74 g
  • Vezels 9.3 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.