Bloemkoolpuree met worst en kaassaus

Bloemkoolpuree met worst en kaassaus

We geven de klassieker 'bloemkool met worst en witte saus' een kleine twist, en maken een heerlijke bloemkool-aardappelpuree en een zalige kaassaus voor erbij. Dat zal smaken bij dat worstje. Comfort food voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de braadworsten op matig vuur, ongeveer 4 minuten per kant.
  • Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
  • Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout, de fijngesneden peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de braadworsten en de kaassaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 2 braadworsten
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 994 kcal
  • Koolhydraten 61.72 g
  • Suikers 10.16 g
  • Vetten 60.59 g
  • Verzadigde vetten 25.63 g
  • Eiwitten 46.51 g
  • Vezels 10.38 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.