Bloemkoolpuree met vegan groenteburger en kaassaus

Zin in een lekker bordje Grootmoeders kost, dat toch vegetarisch is? Wij hebben een lekkere suggestie voor jou! Probeer deze smeuïge bloemkoolpuree met een lekkere vegan groenteburger en een zalige kaassaus voor erbij. Vegetarisch genieten!
Ingrediënten

bloemige aardappel

bloemkool

gratinkaas

vegan groenteburger

krulpeterselie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Maak de kaassaus: laat de helft van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3de van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat. Roer er de kaas door, tot die gesmolten is.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de groenteburgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
- Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed en serveer met de groenteburgers en de kaassaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- ½ bloemkool
- 40 g gratinkaas
- 2 vegan groenteburgers
- 10 g krulpeterselie
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 250 ml melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 790 kcal
- Koolhydraten 97.64 g
- Suikers 11.96 g
- Vetten 29.96 g
- Verzadigde vetten 15.5 g
- Eiwitten 23.91 g
- Vezels 10.38 g
Allergenen Lactose, Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.