Bloemkoolpuree met hamblokjes, preiroomsaus en een gekookt eitje

Bloemkoolpuree met hamblokjes, preiroomsaus en een gekookt eitje

Bloemkool, prei, ham en eitjes, het past allemaal heerlijk bij mekaar! We maken vandaag een zalige zachte bloemkoolpuree met romige preisaus, hamblokjes en een lekker zachtgekookt eitje bij. Zoveel kleur en smaak op het bord, dit wordt een feestje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en snij de prei in ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en laat nog een 3-tal minuten inkoken.
  • Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de helft van de hamblokjes, peper, zout, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Pel de eieren. Schep de bloemkoolpuree op borden en schep er de preiroomsaus bij. Strooi er de rest van de hamblokjes over, leg er gehalveerde eitjes bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g krul­peterselie
  • 150 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 763 kcal
  • Koolhydraten 60.73 g
  • Suikers 13.05 g
  • Vetten 40.68 g
  • Verzadigde vetten 21.73 g
  • Eiwitten 33.17 g
  • Vezels 14.85 g

Allergenen Selderij, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.