Bloemkoolcurry met linzen en wortel

Bloemkoolcurry met linzen en wortel

India staat bekend om haar heerlijk geurende gerechten, vuurrode tandoori's en kleurrijke curryschotels. Die curry's worden vaak met kip of lam bereid maar ook de vegetarische variant met bloemkool is erg in trek. Dit recept voor een kruidige bloemkoolcurry met linzen en wortel zorgt voor een perfect vegetarisch gerecht om afwisseling te brengen in je weekmenu. Het is bovendien een echte smaakbom!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groene linzen
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook.
  • Giet de linzen af en spoel ze om, laat uitlekken. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de roosjes met de helft van de plantaardige olie en kruid met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten of totdat de bloemkool goudbruin en krokant is.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de koriander fijn. Schil en snij de wortelen in balkjes.
  • Verwarm een grote pan met de rest van de plantaardige olie op een matig vuur. Voeg de ui, currypoeder en de helft van de koriander toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en wortelen toe.
  • Los de groentebouillon op in het heet water. Voeg de bouillon en de rozijnen bij de pan, dek af en laat 10 minuten pruttelen.
  • Doe de cashewnoten in een aparte ovenschotel en zet deze voor 5 minuten mee in de oven of totdat ze lichtbruin kleuren. Hak ze dan grof.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de linzen, de cashewnoten, de yoghurt, de rest van de koriander en de geroosterde bloemkool toe en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik groene linzen
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g koriander
  • 3 wortelen
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 30 g rozijnen
  • 30 g cashewnoten
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 4 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 639 kcal
  • Koolhydraten 48.7 g
  • Suikers 30.43 g
  • Vetten 38.36 g
  • Verzadigde vetten 6.31 g
  • Eiwitten 16.05 g
  • Vezels 20.81 g

Allergenen Mosterd, Selderij, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.