Blinde vink met witloof en knolselderpuree

Een echte goede Belgische en toch lichte maaltijd, waarbij je lekker voldaan van tafel zal gaan: gebakken blinde vinken met gestoofd witloof en een heerlijk romige knolselderpuree. Simpel, snel en smaakvol. Soms moet het niet meer zijn dan dat, toch?
Ingrediënten

knolselder

bloemige aardappel

witloof

blinde vink
Bereidingswijze
- Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
- Halveer het witloof, kruid met peper en zout. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het witloof 4 minuten aan elke kant. Zet half onder met water en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen.
- Smelt nog 1/3 van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.
- Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de knolselderpuree met het witloof en de blinde vinken.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ knolselder
- 300 g bloemige aardappelen
- 3 stronkjes witloof
- 2 blinde vinken
Uit jouw keuken
- 3 el boter
- 3 el melk
- nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 650 kcal
- Koolhydraten 44.65 g
- Suikers 1.27 g
- Vetten 36.35 g
- Verzadigde vetten 20.07 g
- Eiwitten 32.19 g
- Vezels 6.88 g
Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.