Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Puur comfort food uit grootmoeders keuken! Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend. Ideaal op een koude, druilerige dag. Grootmoeder weet het best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
blinde vink
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  • Pel en snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in de pan en stoof de uien. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze even uit de pan. Verhit opnieuw 1/3de van de boter in de pan en bak de blinde vinken rondom kort aan. Verlaag het vuur, voeg de uien terug toe en zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken en uien nog 15 minuten verdergaren.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Wanneer de blinde vinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinaziepuree met de gebakken blinde vinken en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 blinde vinken
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 795 kcal
  • Koolhydraten 63.52 g
  • Suikers 10.24 g
  • Vetten 43.98 g
  • Verzadigde vetten 21.17 g
  • Eiwitten 32.35 g
  • Vezels 12.13 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.