Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Blinde vink met spinaziepuree en uiensaus

Puur comfort food uit grootmoeders keuken! Een lekkere blinde vink met spinaziepuree erbij en een heerlijke uiensaus. Gemakkelijk, snel klaar en lekker vullend. Ideaal op een koude, druilerige dag. Grootmoeder weet het best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
blinde vink
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  • Pel en snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in de pan en stoof de uien op een laag vuurtje. Als de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en voeg je opnieuw 1/3de van de boter toe. Bak de blinde vinken rondom kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de gestoofde spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Als de blinde vinken gaar zijn, schep ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Bestrooi de gebakken uien met de bloem en schep om. Voeg per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel de bouillon erbij. Roer goed om en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinaziepuree met de gebakken blinde vinken en de uiensaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 uien
  • 2 blinde vinken
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 830 kcal
  • Koolhydraten 62.93 g
  • Suikers 8.72 g
  • Vetten 46.48 g
  • Verzadigde vetten 22.15 g
  • Eiwitten 36.35 g
  • Vezels 11.51 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.