Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus

Blinde vink met gebakken aardappelen, snijbonen en graanmosterdsaus

Een gerecht dat hoog scoort op nostalgiewaarde en waarvan jong en oud dan ook zullen smullen: blinde vinken met gebakken patatjes, snijboontjes en een heerlijke graanmosterdsaus. Grootmoeder zou het niet beter maken...

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
snijboon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
graanmosterd
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
blinde vink

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 20 minuten. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Voeg ze de laatste 3 minuten toe aan de aardappelen. Giet af.
  • Snij de ui fijn en hak de krulpeterselie fijn.
  • Maak de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 125 milliliter water samen aan de kook en verkruimel er de kippenbouilllon bij. Laat tot een derde inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.
  • Smelt de rest van de boter in een andere pan en stoof de ui voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en snijboontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de blinde vinken met de gebakken aardappelen, snijboontjes en de graanmosterdsaus. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g snijbonen
  • 1 ui
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 el graanmosterd
  • 100 ml lichte room
  • 2 blinde vinken

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 785 kcal
  • Koolhydraten 58.99 g
  • Suikers 5.79 g
  • Vetten 41.18 g
  • Verzadigde vetten 22.11 g
  • Eiwitten 36.57 g
  • Vezels 13.92 g

Allergenen Selderij, Mosterd, Sulfiet, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.