Blanket met kip en witloof

Blanket met kip en witloof

Blanket of blanquette ken je voornamelijk van de klassieker met kalfsvlees. Maar het is eigenlijk ook overheerlijk met sappige kippenblokjes. En we vonden nog een leuke extra om erbij te doen: gestoofd witloof. Een originele en snelle versie van een echte klassieker, benieuwd wat jullie ervan vinden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de stronkjes witloof in reepjes. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op en roer er de melk door. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en roerbak de blokjes kipfilet en het witloof samen gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de ui, selder en champignons toe aan de pan. Roerbak ze gedurende 5 minuten. Voeg de rest van de boter toe, laat smelten en roer goed om. Bestrooi de groenten met de bloem, laat kort bakken en voeg dan 1/3de van de bouillon toe. Roer goed om tot je een egale saus hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3de van de bouillon toe en roer tot een egale saus. Voeg de rest van de bouillon toe en laat indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de kippenblokjes en het witloof terug toe aan de pan en laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Serveer de blanket met kip en witloof met de aardappelen en werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 250 g champignons
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 622 kcal
  • Koolhydraten 57.11 g
  • Suikers 10.69 g
  • Vetten 18.95 g
  • Verzadigde vetten 11.25 g
  • Eiwitten 50.32 g
  • Vezels 12.74 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.