Biryani met scampi's en spinazie

Biryani is een Indisch rijstgerecht dat in 1 pot wordt klaargemaakt. Vaak wordt het met kip of lamsvlees gemaakt, maar een heerlijke originele variatie met scampi's kan ook. Noem het gerust een Indische versie van paella. Je tafelgasten zullen verrast zijn!
Ingrediënten

ui

gember

spinazie

currypoeder

scampi

tomatenpuree

jasmijnrijst

rozijn

kippenbouillonblokje
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Hak de spinazie grof.
- Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten. Voeg de scampi's toe en roerbak ze 3 minuten. Schep de scampi's uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de tomatenpuree en rijst toe, roer goed om.
- Schenk per persoon 225 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg rozijnen toe en verkruimel er de kippenbouillon bij.
- Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is. Roer de gebakken scampi's en de spinazie door de rijst. Laat kort verdergaren tot de spinazie geslonken is.
- Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de Biryani met de scampi's over de borden.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 20 g gember
- 150 g spinazie
- 2 kl currypoeder
- 16 scampi's
- ½ blikje tomatenpuree
- 150 g jasmijnrijst
- 30 g rozijnen
- 1 kippenbouillonblokje
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 625 kcal
- Koolhydraten 81.77 g
- Suikers 17.29 g
- Vetten 17.94 g
- Verzadigde vetten 2.66 g
- Eiwitten 30.98 g
- Vezels 6.77 g
Allergenen Mosterd, Schaaldieren, Gluten, Soja, Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.