Biefstuk met spinaziecouscous en feta

Biefstuk met spinaziecouscous en feta

Biefstuk eten we meestal met frietjes en een sausje erbij. Lekker, maar het kan ook veel gezonder en lichter! Geef deze heerlijke plakjes saignant gebakken biefstuk met couscous, spinazie, pijnboompitten en verkruimelde feta maar eens een kans. En nog een extra voordeel: dit gerecht is in 20 minuten klaar, win-win!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
pijnboompit

Bereidingswijze

  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen, voeg na 5 minuten de spinazie toe en schep goed om.
  • Verkruimel de feta. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  • Kruid de biefstuk met peper en zout en verhit de olijfolie in een pan. Bak de steak saignant 3 minuten aan elke kant. Voeg de laatste minuut de pijnboompitten toe aan de pan.
  • Snij de biefstuk in plakjes. Meng de schil en het sap van de citroen en de pijnboompitten door de couscous. Serveer bij de biefstuk en overstrooi met de feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 150 g spinazie
  • 100 g feta
  • ½ citroen
  • 2 rundersteaks
  • 30 g pijnboompitten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 735 kcal
  • Koolhydraten 52.42 g
  • Suikers 1.53 g
  • Vetten 32.34 g
  • Verzadigde vetten 10.78 g
  • Eiwitten 56.96 g
  • Vezels 5.38 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.