Bibimbap met rijst en een spiegelei
Bibimbap is een populair gerecht uit de voor ons nog relatief onbekende Koreaanse keuken. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst met groenten. Een verrassend vegetarisch gerecht, waar je je tafelgenoten mee zal verrassen!
Ingrediënten
jasmijnrijst
champignon
wortel
spinazie
lente-uitje
bio-ei
sojasaus
sesamzaad
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
- Doe opnieuw 1/4de van de arachideolie in de pan en roerbak de wortelen voor 4-6 minuten. Schep mee op het bord met de champignons. (Tip: hou de groenten gescheiden voor een authentieke bibimbap).
- Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Schep ook op het bord.
- Doe de rest van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
- Meng de sojasaus door de rijst en schep in serveerkommetjes. Schik hierover de groenten en het spiegelei. Overstrooi met de lente-ui en sesamzaadjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 250 g champignons
- 2 wortelen
- 200 g spinazie
- 2 lente-uitjes
- 2 bio-eieren
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- 4 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 739 kcal
- Koolhydraten 70.13 g
- Suikers 10.27 g
- Vetten 39.97 g
- Verzadigde vetten 6.81 g
- Eiwitten 21.76 g
- Vezels 10.78 g
Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.