Bibimbap met quinoa en een spiegelei

Bibimbap met quinoa en een spiegelei

Bibimbap is een populair gerecht uit de voor ons nog relatief onbekende Koreaanse keuken. Het woord betekent letterlijk gemixte rijst met groenten, maar wij kozen ervoor om de rijst te vervangen door voedzame quinoa. Een verrassend vegetarisch gerecht, waar je je tafelgenoten mee zal verrassen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Breng de quinoa en per persoon 100 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Was en snij de spinazie grof. Snij de lente-ui in ringetjes. Haal de zaadjes uit de rode chilipeper en snij heel fijn.
  • Doe 1/4de van de arachideolie in een grote antikleefpan (of wok) en bak de champignons goudbruin in 2-3 minuten. Kruid met peper en zout en schep uit de pan op een bord. Bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
  • Doe opnieuw 1/4de van de arachideolie in de pan en roerbak de wortelen voor 4 minuten. Schep mee op het bord met de champignons.
  • Doe 1/4de van de arachideolie in de pan en stoof de spinazie samen met de chilipeper aan tot de spinazie geslonken is. Schep ook op het bord (Tip: hou de groenten gescheiden voor een authentieke bibimbap).
  • Doe de rest van de arachideolie in de pan en bak per persoon een spiegelei. Kruid met peper en zout.
  • Meng de sojasaus en sesamolie door de quinoa en schep in serveerkommetjes. Schik hierover de groenten en het spiegelei. Overstrooi met de lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 g quinoa
  • 250 g champignons
  • 2 wortelen
  • 100 g spinazie
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eieren
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 4 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 676 kcal
  • Koolhydraten 43.12 g
  • Suikers 10.3 g
  • Vetten 45.21 g
  • Verzadigde vetten 7.67 g
  • Eiwitten 21.68 g
  • Vezels 9.62 g

Allergenen Selderij, Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Vis, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.