Belgische quesadilla's met ham en witloof

Belgische quesadilla's met ham en witloof

Quesadilla's zijn met kaas gevulde tortilla's uit Mexico. We zijn helemaal fan, maar dachten: 'Waarom eens geen Belgische versie maken?". En dat deden we, en het resultaat is overheerlijk! Noem dit gerust één van de origineelste variaties op witloof met ham uit de oven. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
walnoot
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Breek van elk stronkje witloof enkele blaadjes af en hou opzij. Verwijder de wortelaanzet van het witloof en snij de stronkjes in reepjes.
  • Smelt de boter in een pan en voeg het fijngesneden witloof toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de rest van de witloofblaadjes in fijne reepjes. Hak de walnoten grof. Meng de rucola met de fijne witloofreepjes en de walnoten in een kom. Meng in een apart kommetje de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing en de mosterd. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.
  • Meng het gestoofde witloof met de gratinkaas en de hamblokjes.
  • Verdeel de vulling over de tortilla's en vouw ze dubbel, duw goed aan. Verhit een antikleefpan (zonder vetstof) op een matig vuur en leg er 2 dubbelgevouwen quesadilla's in. Draai voorzichtig om na 3 minuten en laat opnieuw 3 minuten bakken. Schep uit de pan en bak de rest van de quesadilla's.
  • Snij de quesadilla's in driehoekjes. Meng de dressing door de rucola. Verdeel de quesadilla's en de salade over borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 stronkjes witloof
  • 30 g walnoten
  • 50 g rucola
  • 1 stick honing
  • 80 g gratinkaas
  • 150 g hamblokjes
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 49.97 g
  • Suikers 7.65 g
  • Vetten 48.17 g
  • Verzadigde vetten 19.51 g
  • Eiwitten 35.62 g
  • Vezels 4.8 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.