BBQ ribbetjes met coleslaw en gebakken aardappelen

BBQ ribbetjes met coleslaw en gebakken aardappelen

Hét barbecue gerecht bij uitstek? Dat moeten wel ribbetjes zijn! En uiteraard smaakt coleslaw daar overheerlijk bij, met dank aan de Amerikanen voor de inspiratie. Steek die barbecue maar aan, want dit wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
gemarineerde ribbetjes

Bereidingswijze

  • Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt, of verwarm je oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 12 minuten. Giet af.
  • Schil en snij de appel in blokjes. Meng de wittekool, appel, rozijnen, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  • Rooster de ribben 6-7 minuten aan elke kant op de barbecue. (Of zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven).
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de voorgekookte aardappelen rondom krokant. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de ribbetjes met de coleslaw en gebakken aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 appel
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 600 g gemarineerde ribbetjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 840 kcal
  • Koolhydraten 67.75 g
  • Suikers 28.54 g
  • Vetten 34.55 g
  • Verzadigde vetten 6.76 g
  • Eiwitten 63.03 g
  • Vezels 10.81 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Selderij, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.