Barbecue pita met wortelsalade

Barbecue pita met wortelsalade

Pita op de barbecue? Jawel, het kan, en het is zelfs héél lekker! Je roostert lekkere gemarineerde varkensspiering en snijdt die dan in fijne reepjes. De pitabroodjes kunnen natuurlijk ook even op de barbecue! Gemakkelijk en snel barbecueën kan ook!

Ingrediënten

Ingredientfoto
geraspte wortelen
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
gemarineerd spieringlapje
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  • Meng de geraspte wortelen, rozijnen, de mayonaise, de yoghurt, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een slakom. Zet koud weg.
  • Snij de little gem in reepjes.
  • Rooster de gemarineerde spieringlapjes 3-4 minuten per kant op de barbecue of grill ze in een grillpan. Leg er heel kort de pitabroodjes bij om op te warmen.
  • Snij de pitabroodjes open. Snij de spieringlapjes in fijne reepjes. Vul de pitabroodjes met de fijngesneden sla, de wortelsalade, de spiering en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g geraspte wortelen
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 little gems
  • 2 gemarineerde spieringlapjes
  • 4 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 763 kcal
  • Koolhydraten 71.46 g
  • Suikers 23.25 g
  • Vetten 35.54 g
  • Verzadigde vetten 10.34 g
  • Eiwitten 35.86 g
  • Vezels 7.43 g

Allergenen Lactose, Mosterd, Selderij, Gluten, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.