Barbecue hotdogs met ananas-jalapeño salsa
We hebben een heerlijke exotische barbecue hotdog voor jou in petto! Cocktailsaus, sla, gemarineerde barbecueworsten en een geweldig originele ananas-jalapeño salsa voor erbij. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
broodje
ui
jalapeñopeper
ananas
gele paprika
gemarineerde barbecueworst
slamix
Bereidingswijze
- Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Besprenkel de broodjes met een klein beetje water en bak ze 10-12 minuten in de oven.
- Snij de ui fijn. Verwijder de zaadjes van de jalapeño en snij in fijne blokjes. Giet de ananas in blik af, maar hou het vocht bij. Snij de ananasstukjes in kleine blokjes. Snij de gele paprika in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een steelpannetje en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de gele paprika, jalapeño en ananas toe. Laat 5 minuten stoven. Schep regelmatig om. Dit is de salsa.
- Meng de ketchup met de mayonaise en kruid met peper en zout.
- Rooster de gemarineerde barbecue-worsten op de barbecue, ongeveer 5-7 minuten per kant.
- Voeg per persoon 1 eetlepel ananassap, de suiker en de wittewijnazijn toe aan de salsa. Kruid met peper en zout. Laat kort inkoken.
- Snij de broodjes open en bestrijk ze met de cocktailsaus. Schik er de slamix op. Leg er een barbecueworst op en schep er de ananas-jalapeñosalsa bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 broodjes
- 1 ui
- 1 jalapeñopeper
- ½ blik ananas
- ½ gele paprika
- 2 gemarineerde barbecueworsten
- 100 g slamix
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 kl wittewijnazijn
- 1½ el mayonaise
- 1 el ketchup
- 2 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 752 kcal
- Koolhydraten 68.64 g
- Suikers 22.78 g
- Vetten 37.06 g
- Verzadigde vetten 10.46 g
- Eiwitten 32.19 g
- Vezels 6.62 g
Allergenen Gluten, Lactose, Ei, Soja, Sulfiet, Mosterd, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.