Bami goreng met oesterzwammen

Bami goreng met oesterzwammen

Bami goreng hebben we te danken aan de Indonesische en Maleisische keuken. Het zijn gewokte noedels die uitstekend bij een stukje vlees passen, maar ook perfect als vegetarisch gerecht kunnen dienen, zeker in combinatie met oesterzwammen. Gooi ook nog wat lekkere groentjes mee in de wok, samen met een eitje en sojasaus, en je hebt een overheerlijke snelle en huisbereide Aziatische schotel voor je neus. Toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Kook de eiernoedels in 3 minuten gaar in gezouten water. Giet af.
  • Snij de oesterzwammen in reepjes. Snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine fijne ringetjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil en rasp de gember.
  • Verhit de plantaardige olie in een wok en stoof de ui en de knoflook glazig. Doe er dan de prei en de oesterzwammen bij. Roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de gember, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de sojasaus toe. Schep goed om.
  • Voeg de eiernoedels toe aan de wok, samen met per persoon 3 eetlepels water. Roerbak kort, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje, roer los en voeg toe aan de wok. Schep goed om tot het gestold is.
  • Serveer de gebakken noedels in kommetjes en strooi er de lente-uitjes over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g eiernoedels
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 3 el sojasaus
  • 1 bio-ei

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 543 kcal
  • Koolhydraten 73.42 g
  • Suikers 14.14 g
  • Vetten 15.44 g
  • Verzadigde vetten 2.52 g
  • Eiwitten 21.46 g
  • Vezels 13.09 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.