Balsamico kip caprese met rozemarijnaardappelen

Balsamico kip caprese met rozemarijnaardappelen

Een origineel gerecht, bomvol Italiaanse smaken. Lekker sappige en kruidige kip, gelakt met een zelfgemaakte balsamicosiroop en bedekt met plakjes mozzarella die er mooi over smelten. Doe er nog kerstomaatjes, rozemarijnaardappeltjes en basilicum bij en je hebt een Italiaans toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak de blaadjes grof. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi de rozemarijn erover, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de mozzarella in plakjes. Pers de knoflook.
  • Kruid de kipfilets met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verhit de rest van de olijfolie in een pan (die in de oven mag, als je die niet hebt, kan je later overscheppen in een ovenschaal). Bak de kipfilets 4 minuten aan elke kant.
  • Schep de kipfilets uit de pan en voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut en voeg dan de balsamico en suiker toe. Roer goed om en laat kort inkoken. Voeg dan de kerstomaatjes toe en laat nog 2 minuten bakken. Doe de kipfilets terug in de pan, draai goed om, zodat de balsamicosaus goed om de kip kleeft. Leg plakjes mozzarella op de kipfilets en zet de pan nog 8 minuten mee in de oven. Als je pan niet in de oven mag, schep je eerst alles over in een ovenschaal.
  • Pluk de blaadjes basilicum, leg ze op elkaar en rol ze op en snij in fijne reepjes. Serveer de kipfilets met de kerstomaatjes, balsamicosaus en rozemarijnaardappelen. Strooi de fijngesneden basilicum erover.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g kers­tomaten
  • ½ bol mozzarella
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 3 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 618 kcal
  • Koolhydraten 52.66 g
  • Suikers 12.48 g
  • Vetten 22.9 g
  • Verzadigde vetten 6.24 g
  • Eiwitten 45.76 g
  • Vezels 7.01 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.