Aziatische quinoabowl met teriyaki broccoli en spiegelei

Aziatische quinoabowl met teriyaki broccoli en spiegelei

Zin in een gezond en Aziatisch getint gerecht? Wij hebben een leuke suggestie voor jou. Een hippe quinoa bowl met gewokte broccoli en lente-ui met een teriyakisausje. Daarbij komt een gebakken spiegeleitje, chilipeper voor wat pit en geroosterde uitjes voor de crunch. Een heerlijke bowl gezond comfort food!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
teriyakisaus
Ingredientfoto
geroosterde ui

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Snij de broccoli in roosjes. Snij de lente-ui in stukjes van 2 centimenter. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoli en lente-ui toe. Laat 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Snij de rode chilipeper overlangs in twee, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne halve ringen. Snij de limoen in partjes.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok of pan en breek er de eieren in. Kruid met peper en zout. Laat 3-4 minuten bakken tot je spiegeleieren hebt. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok of pan en voeg de uitgelekte broccoli en lente-ui toe. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de teriyakisaus toe. Roerbak nog 2 minuten en kruid met peper, zout en pers er wat limoensap over.
  • Serveer de quinoa met de broccoli en lente-ui. Schep er het spiegelei bij en werk af met de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en geroosterde uitjes. Serveer er partjes limoen bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 1 broccoli
  • 4 lente-uitjes
  • ½ rode chilipeper
  • ½ limoen
  • 2 bio-eieren
  • 2 el teriyakisaus
  • 2 el geroosterde uitjes

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 630 kcal
  • Koolhydraten 56.88 g
  • Suikers 7.53 g
  • Vetten 32.09 g
  • Verzadigde vetten 7.45 g
  • Eiwitten 27.24 g
  • Vezels 12.16 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam, Soja, Vis, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.