Aziatische omelet uit de oven

Deze Aziatische omelet uit de oven smaakt heerlijk en zit bomvol groenten. Een lekker gezonde, vegetarische, eenvoudige en toch zeer smaakvolle maaltijd die je naar het Oosten katapulteert! Geniet ervan.
Ingrediënten

rode chilipeper

courgette

wortel

lente-uitje

bio-ei

sojasaus

vissaus

puntpaprika

champignon

koriander

sesamzaad
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de chilipeper overlangs, schraap er de zaadjes met een koffielepel uit en snij in fijne halve ringen. Rasp de courgette met een grove rasp. Schil de wortelen en rasp ook met een grove rasp. Snij de lente-ui in ringen.
- Breek de eieren in een kom en meng er de courgette, wortel, chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), lente-ui, de helft van de sojasaus en de vissaus door.
- Bestrijk een ovenschaal met wat arachideolie. Giet het eimengsel in de ovenschaal en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij de puntpaprika in ringen. Snij de champignons in plakjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de champignons toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de puntpaprika toe. Roerbak 3 minuten, kruid met peper en zout en schep uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Snij de omelet in stukken en schep er de gebakken champignons en puntpaprika op. Strooi er de blaadjes koriander en sesamzaadjes over. Besprenkel met de rest van de sojasaus en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ rode chilipeper
- ½ courgette
- 1 wortel
- 2 lente-uitjes
- 4 bio-eieren
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 puntpaprika
- 125 g champignons
- 10 g koriander
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- 1½ el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 387 kcal
- Koolhydraten 16.28 g
- Suikers 14.46 g
- Vetten 25.39 g
- Verzadigde vetten 4.91 g
- Eiwitten 21.04 g
- Vezels 7.34 g
Allergenen Ei, Gluten, Soja, Vis, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.