Aziatische burger met kip en sesamfrietjes

Aziatische burger met kip en sesamfrietjes

Een hamburger 'Asian style'? Het kan! Wij hebben het geprobeerd en jawel, het is overheerlijk! Sappige kipfilets worden gebakken met sojasaus en knoflook, de frietjes krijgen een Aziatische touch door sesamzaad, een fris slaatje van komkommer en lente-ui zorgt voor wat extra crunch en de hamburger wordt geserveerd met een chilimayonaise, yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
chilisaus
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
geroosterde ui

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met 1/3de van de arachideolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de kipfilets toe. Bak ze 3 minuten aan elke kant. Pers ondertussen de knoflook.
  • Voeg de sojasaus en geperste knoflook toe aan de pan en schep goed om. Voeg 50 milliliter water per persoon toe en zet een deksel op de pan. Draai het vuur lager en laat 10-15 minuten garen, tot de kip gaar is. Draai halverwege de kipfilet om.
  • Snij ondertussen de komkommer in plakjes en dan in fijne reepjes. Snij de lente-ui in stukjes van 3 centimeter en snij de stukjes dan in de lengte in fijne reepjes en meng ze met de komkommer.
  • Meng de mayonaise en de chilisaus in een kommetje. Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven. Strooi ondertussen ook de sesamzaadjes over de ovenfrietjes.
  • Haal de kip uit de pan en neem 2 vorken. Trek het vlees van de kipfilets met de 2 vorken uit elkaar, zodat je fijne reepjes kip bekomt.
  • Bestrijk de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de chilimayonaise en verdeel er de reepjes kip over. Werk af met wat van de komkommersalade en geroosterde uitjes. Serveer de Aziatische kippenburgers met de rest van de komkommersalade, sesamfrietjes en chilimayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • ½ komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 2 el chilisaus
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el geroosterde uitjes

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1038 kcal
  • Koolhydraten 81.97 g
  • Suikers 18.13 g
  • Vetten 55.76 g
  • Verzadigde vetten 10.21 g
  • Eiwitten 49.31 g
  • Vezels 8.45 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Ei, Sesam, Noten, Pinda, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.