Auberginepizza met rundsgehakt

Auberginepizza met rundsgehakt

Op zoek naar een licht koolhydraatarm gerecht, dat toch doet denken aan echt comfort food? Deze originele pizza met auberginebodem en een topping van rundsgehakt, tomatensaus, kaas en oregano zal je smaakpapillen aangenaam verrassen. Bovendien ook lekker verzadigend, smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in lange plakken van een halve centimeter dik. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aubergineplakken (ze mogen niet overlappen). Bestrijk ze met 2/3de van de olijfolie aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de ui 3 minuten op matig vuur. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak gaar. Voeg tenslotte de passata toe en peper en zout. Laat kort doorwarmen.
  • Pluk de blaadjes oregano. Haal de aubergine uit de oven en verspreid de tomatensaus met gehakt over de aubergineplakken en strooi er de gratinkaas en oregano over. Zet 10 minuten in de oven, laat kort kleuren onder de grill en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g runds­gehakt
  • 200 ml tomaten­passata
  • 5 g oregano
  • 80 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 715 kcal
  • Koolhydraten 21.88 g
  • Suikers 10.43 g
  • Vetten 49.61 g
  • Verzadigde vetten 10.2 g
  • Eiwitten 40.75 g
  • Vezels 9.31 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.