Auberginebroodje met veggieburger en gegrilde tomaat
Een gezonde hamburger? Ja, dat kan! Omdat we kiezen voor groenteburgers en het broodje vervangen door heerlijke gegrilde aubergines. De topping van ricotta in combinatie met parmezaan zorgt voor een heel bijzondere afwerking. Probeer dit zeker eens!
Ingrediënten
tomaat
Provençaalse kruiden
vegan groenteburger
rucola
aubergine
ricotta
parmezaan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de tomaten doormidden en leg ze met de platte kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk met de helft van de olijfolie en verdeel er de Provençaalse kruiden over. Kruid met peper en zout en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Leg de laatste 10 minuten de groenteburgers mee in de oven. Draai ze halverwege om.
- Was de rucola en laat uitlekken.
- Snij de aubergine overlangs in dikke plakken. Je hebt 2 plakken per persoon nodig. Bestrijk de plakken aan beide kanten met de rest van de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de plakken 3-4 minuten aan elke kant in een grillpan.
- Meng de ricotta en parmezaan in een kommetje.
- Snij de groenteburgers in twee. Leg per persoon 1 plak gegrilde aubergine op een bord. Verdeel daarover het ricotta-parmezaanmengsel, de groenteburgers, rucola en sluit met de andere plak gegrilde aubergine. Serveer met de gegrilde tomaat en de rest van de rucola erbij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 tomaten
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 2 vegan groenteburgers
- 50 g rucola
- 1 aubergine
- 125 g ricotta
- 30 g parmezaan
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 574 kcal
- Koolhydraten 54.38 g
- Suikers 8.22 g
- Vetten 27.81 g
- Verzadigde vetten 9.88 g
- Eiwitten 20.59 g
- Vezels 6.16 g
Allergenen Soja, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.