Aubergine teriyaki bowl

Aubergine teriyaki bowl

Kip teriyaki kennen we ondertussen goed, maar wist je dat je er ook een heerlijke veggie versie mee kan maken? Aubergine leent zich perfect om te marineren in de heerlijke Japanse saus. Daarbij komt een hele bowl van kleurrijke groentjes en voedzame rijst. Gezond en lekker, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil de wortelen en rasp ze met een grove rasp. Snij de aubergines in blokjes van 1,5 centimeter. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden.
  • Doe de helft van de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus. Voeg de blokjes aubergine toe en meng goed.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok of grote antikleefpan en voeg de spinazie, de sesamzaadjes en de rest van de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok. Schep de aubergineblokjes uit de marinade en doe ze in de wok. Roerbak voor 3-4 minuten. Giet dan de rest van de marinade bij de aubergines en laat nog 1 minuut mee bakken.
  • Verdeel de rijst over kommen en schep er de gewokte spinazie, de teriyaki aubergine en de geraspte wortelen bij. Overstrooi met het groen van de lente-uitjes en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 2 wortelen
  • 2 aubergines
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el sojasaus
  • 2 sticks honing
  • 200 g spinazie
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 637 kcal
  • Koolhydraten 89.73 g
  • Suikers 22.95 g
  • Vetten 20.66 g
  • Verzadigde vetten 3.15 g
  • Eiwitten 17.63 g
  • Vezels 13.93 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis, Selderij, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.