Aubergine tandoori dahl met pitabroodjes

Dahl is een linzencurry uit Indië. We brengen dit vegetarisch stoofpotje heerlijk op smaak met tandoori gekruide blokjes aubergine. Een unieke smaaksensatie. Daarbij komt een fris yoghurtsausje en krokante pitabroodjes. Smakelijk!
Ingrediënten

ui

tandoori kruidenmix

aubergine

groene chilipeper

rode linzen

tomatenblokjes

groentebouillonblokje

pitabroodje

koriander

magere yoghurt
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Doe de tandoori kruiden in een kom. Snij de aubergines in blokjes en rol ze door de tandoori kruiden. Snij de groene chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij in halve ringetjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg na 3 minuten de fijngesneden chilipeper toe (gebruik minder als je niet van pikant houdt). Laat 1 minuut meebakken en voeg dan de aubergineblokjes toe en laat 5 minuten stoven.
- Voeg nu het hete water toe, de rode linzen en het blik tomatenblokjes. Verkruimel de groentebouillon erover en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en verlaag dan het vuur, zodat het stoofpotje lichtjes suddert voor 20-25 minuten.
- Verwarm de pitabroodjes kort in een droge pan of broodrooster en snij ze in reepjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Proef of de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt bovenop de dahl. Serveer met de koriander en de pitabroodjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 kl tandoori kruidenmix
- 2 aubergines
- 1 groene chilipeper
- 150 g rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groentebouillonblokje
- 4 pitabroodjes
- 10 g koriander
- 1 potje magere yoghurt
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 789 kcal
- Koolhydraten 108.49 g
- Suikers 19.35 g
- Vetten 20.24 g
- Verzadigde vetten 3.23 g
- Eiwitten 30.04 g
- Vezels 20.11 g
Allergenen Pinda, Selderij, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.