Aubergine parmigiana met kalfsvlees

Aubergine parmigiana met kalfsvlees

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
kalfslapje
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gemengde sla
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine overlangs in 4 plakken. Snij de tomaat in plakjes. Pluk de blaadjes basilicum en snij in fijne reepjes. Snij de mozzarella in plakjes. Kruid het vlees met peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de kalfslapjes en plakken aubergine aan.
  • Neem een ovenschaal en leg 2 plakken aubergine op de bodem. Leg daarop het gebakken kalfslapje. Bedek opnieuw met een plak aubergine. Leg daarbovenop plakjes tomaat en lepel de passata erover. Bestrooi met het fijngesneden basilicum en werk af met de plakjes mozzarella. Zet 10-12 minuten in de oven.
  • Meng 1/2 eetlepel olijfolie met 1 koffielepel balsamico en peper en zout. Serveer de parmigiana met de gemengde sla en de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kalfslapjes
  • 250 ml tomaten­passata
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 494 kcal
  • Koolhydraten 14.97 g
  • Suikers 5.33 g
  • Vetten 24.8 g
  • Verzadigde vetten 9.09 g
  • Eiwitten 50.88 g
  • Vezels 6.64 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.