Aubergine gratin met feta

Aubergine gratin met feta

Origineel, vegetarisch en met een Grieks tintje? Driemaal ja? Dan hebben we een heerlijk gerecht voor jou in petto. Deze ovenschotel met geroosterde aubergines in tomatensaus en feta-kaassaus wordt vergezeld van Griekse pasta en een rucolaslaatje. Smakelijk, maar dan in't Grieks!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergine in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schik hierop de aubergineplakjes en bestrijk ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg de gratinkaas en de helft van verkruimelde feta toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Kruid met peper.
  • Schenk de helft van de passata in een ovenschaal en schik hierop de helft van de aubergineplakjes. Bedek met nog een laagje tomatensaus, de rest van de aubergineplakjes en giet er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de feta. Zet 10 minuten in de oven en laat nog even gratineren onder de grill.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en kruid met peper en zout.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Meng deze dressing door de rucola.
  • Serveer de aubergine gratin met de orzo en de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 40 g gratinkaas
  • 100 g feta
  • 350 ml tomaten­passata
  • 125 g orzo
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 938 kcal
  • Koolhydraten 69.7 g
  • Suikers 14.21 g
  • Vetten 58.27 g
  • Verzadigde vetten 25.7 g
  • Eiwitten 31.02 g
  • Vezels 8.23 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.