Aubergine en kikkererwten tajine

Aubergine en kikkererwten tajine

Dit is vegetarische keuken op zijn best! Met heerlijk gebakken plakjes goudgekleurde aubergine, voedzame kikkererwten, couscous en Marokkaanse kruiden bij uitstek: komijn en koriander. De yoghurt geeft het gerechtje de nodige fraicheur. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in fijne plakjes. Snij de tomaten in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Zet een grote antikleefpan (of een tajine, als je er één hebt) op het vuur en verwarm de helft van de olijfolie. Stoof de rode ui en knoflook aan voor 2 minuten. Voeg de plakjes aubergine toe en bak goudgeel aan beide kanten. Je zal eventueel een extra eetlepel olijfolie moeten toevoegen om de aubergineschijfjes te bakken.
  • Voeg de komijn en ras el hanout toe en schep om. Voeg dan de tomatenblokjes, de kikkererwten en een scheutje water toe. Verkruimel er de helft van de bouillon over. Kruid met peper en zout en roer om. Zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de rest van de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de citroen. Doe de couscous in kommetjes en schep daarover de aubergine en kikkererwten tajine. Werk af met een lepel yoghurt, de fijngehakte koriander en druppel er wat citroensap over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kl komijn
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 611 kcal
  • Koolhydraten 56.83 g
  • Suikers 11.32 g
  • Vetten 27.08 g
  • Verzadigde vetten 5.11 g
  • Eiwitten 27.01 g
  • Vezels 19.07 g

Allergenen Ei, Gluten, Mosterd, Sulfiet, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.