Asperges op zijn Vlaams

Asperges op zijn Vlaams

Af en toe een echte klassieker mag niet ontbreken in jouw weekmenu. En al zeker niet ééntje met zo'n prachtproduct als onze Vlaamse trots, witte asperges! En die asperges zijn maar kort verkrijgbaar, dus nú is echt het moment om ervan te genieten. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witte asperge
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken.
  • Breng een klein potje met water aan de kook en kook de eitjes 8 minuten.
  • Hak de peterselie fijn en snij de boter in blokjes. Breng per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de asperges aan de kook. Doe er de boter in blokjes bij en klop op tot een sausje.
  • Pel en plet de hardgekookte eieren. Meng ze met de botersaus en doe er de peterselie bij. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Leng eventueel aan met wat extra kookvocht.
  • Leg de asperges netjes naast mekaar op de borden en lepel er de warme eiersaus over en serveer met de gekookte aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bussel witte asperge
  • 3 eieren
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 100 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 684 kcal
  • Koolhydraten 38.78 g
  • Suikers 3.05 g
  • Vetten 49.6 g
  • Verzadigde vetten 29.03 g
  • Eiwitten 18.26 g
  • Vezels 8.83 g

Allergenen Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.