Appel-selderstoemp met mosterdkip

Appeltjes en selder vormen een heerlijke smaak- en textuurcombinatie in deze verrassende stoemp. Daarbij komt een sappige kipfilet in een jasje van spek en mosterd. Een heerlijk bordje comfort food. Laat het smaken!
Ingrediënten

bloemige aardappel

appel

selder

krulpeterselie

kipfilet

gerookt spek
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Schil de appels en snij in blokjes. Snij de selder in fijne boogjes. Hak de peterselie fijn.
- Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de appelblokjes en selder gedurende 7-9 minuten aan. Schep dan uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Kruid de kipfilets met peper en zout, bestrijk ze rondom met mosterd en wikkel er per persoon 2 plakjes spek rond.
- Verhit de olijfolie in de pan, bak de kipfilets 2 minuten aan elke kant. Voeg per persoon 3 eetlepels water toe en zet een deksel op de pan. Laat de kipfilets 10 minuten garen. Draai de kipfilets halverwege om.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Voeg ook de gestoofde appel en selder toe. Meng goed.
- Serveer de mosterdkip met de appel-selderstoemp. Werk af met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 2 appels
- 4 stengels selder
- 10 g krulpeterselie
- 2 kipfilets
- 4 plakjes gerookt spek
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 3 el melk
- 2 el mosterd
- nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 925 kcal
- Koolhydraten 75.8 g
- Suikers 24.81 g
- Vetten 40.19 g
- Verzadigde vetten 26.26 g
- Eiwitten 50.07 g
- Vezels 13.5 g
Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.