Albondigas met Spaanse rijst

Albondigas met Spaanse rijst

Ken je de Spaanse versie al van 'balletjes in tomatensaus'? Albondigas zijn heerlijke gehaktballetjes die in Spanje vaak als tapa worden gegeten, maar je kan er ook een heerlijk vullende maaltijd mee maken. De Spaanse rijst die erbij komt, wordt een beetje gemaakt zoals risotto, maar dan veel gemakkelijker! Lekker pittig en eenvoudig. Zo kennen we de Spaanse keuken! Qué aproveche!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gemengd gehakt

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de blokjes paprika toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Meng het gehakt met de rest van de knoflook, de rest van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak de balletjes rondom bruin en gaar gedurende 10 minuten.
  • Serveer de gehaktballetjes samen met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 300 g gemengd gehakt

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 771 kcal
  • Koolhydraten 80.48 g
  • Suikers 11.89 g
  • Vetten 33.6 g
  • Verzadigde vetten 9.45 g
  • Eiwitten 34.32 g
  • Vezels 7.69 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.