Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas zijn je misschien wel bekend vanop een terrasje in de Spaanse zon: het is een echte tapasklassieker, maar ook erg lekker als volledig gerecht. We serveren de kruidige gehaktballetjes met pittige tomatensaus bomvol groentjes met geroosterde aardappelen, zalig! Het beste uit Spanje in een heerlijke en snelle maaltijd, laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pers de knoflook. Snij de rode paprika, ui en wortel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Meng het gehakt met de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Maak balletjes ter grootte van een golfbal.
  • Stoof voor de saus de rest van de ui glazig in 1/4de van de olijfolie. Voeg er de paprika en de wortelen bij. Laat kort meebakken.
  • Voeg er de kippenbouillon en de tomatenblokjes aan toe. Kruid met cayennepeper (gebruik maar de helft of minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Laat 15 minuten stoven tegen de kook aan met het deksel erop.
  • Bak de balletjes rondom bruin in de rest van de olijfolie.
  • Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 2 wortelen
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • ½ kl cayenne­peper
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 818 kcal
  • Koolhydraten 57.63 g
  • Suikers 12.11 g
  • Vetten 48.65 g
  • Verzadigde vetten 11.51 g
  • Eiwitten 33.28 g
  • Vezels 13.53 g

Allergenen Ei, Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.