Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas met geroosterde aardappelen

Albondigas zijn je misschien wel bekend vanop een terrasje in de Spaanse zon: het is een echte tapasklassieker, maar ook erg lekker als volledig gerecht. We serveren de kruidige gehaktballetjes met pittige tomatensaus bomvol groentjes met geroosterde aardappelen, zalig! Het beste uit Spanje in een heerlijke en snelle maaltijd, laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Pers de knoflook. Snij de rode paprika, ui en wortel in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Meng het gehakt met de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Maak je handen vochtig en rol balletjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Bak de balletjes rondom goudbruin en gaar gedurende 10 minuten in 1/4 van de olijfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en voeg de rest van de ui, paprika en de wortelen toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg er nu de kippenbouillon en de tomatenblokjes aan toe. Kruid met cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen tegen de kook aan met het deksel erop.
  • Serveer de gehaktballetjes samen met de saus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 842 kcal
  • Koolhydraten 62.22 g
  • Suikers 16.64 g
  • Vetten 48.54 g
  • Verzadigde vetten 11.5 g
  • Eiwitten 34.14 g
  • Vezels 15.47 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.