Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten

Aardappelsalade met kip, groene boontjes en pistachenoten

Een heerlijk verrassende aardappelsalade met reepjes kip, groene boontjes en crunchy pistachenootjes. Erg lekker in combinatie met de kappertjes en de dragon. Een frisse lichte salade die smaakt in de zon!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
pistache­noot

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten.
  • Was en snij de uiteinden van de groene boontjes en snij ze in twee. Pers de teentjes knoflook en hak de dragon fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilets in blokjes van 2 cm.
  • Rooster de pistachenootjes kort in een antikleefpan en hak ze grof. Doe de olijfolie in de pan en voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat mooi goudbruin bakken.
  • Wanneer de aardappelen 10 minuten gekookt hebben, voeg je de groene boontjes toe laat ze nog 3 minuten meekoken. Giet af en voeg dan de aardappelen en boontjes toe aan de pan met de kip, samen met de knoflook.
  • Haal de pan van het vuur als de aardappelen mooi krokant gebakken zijn en voeg de kappertjes, dragon, wittewijnazijn en de pistachenootjes toe. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilets
  • 30 g pistache­noten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 583 kcal
  • Koolhydraten 56.14 g
  • Suikers 4.59 g
  • Vetten 18.11 g
  • Verzadigde vetten 2.55 g
  • Eiwitten 45.43 g
  • Vezels 11.19 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.