Aardappelgratin met gehakt en spinazie

Aardappelgratin met gehakt en spinazie

Gratin dauphinois 'meets' hachis parmentier in een heerlijke, eenvoudige ovenschotel! Een heel gemakkelijk, lekker en origineel gerecht. Gebakken gehakt en gestoofde spinazie komen tussen twee lagen aardappelplakjes, onder een krokant kaaskorstje. Een nieuwe favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij in fijne plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de plakjes 5 minuten. Giet af, laat uitlekken en dep droog.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de spinazie, tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou even apart.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak het gehakt. Kruid met peper en zout.
  • Pers de knoflook. Meng de lichte room met de geperste knoflook en kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met de boter. Schik de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes dakpansgewijs in de schaal. Verdeel hierover het gehakt en dan de gestoofde spinazie. Giet hierover de helft van het roommengsel. Schik hierop dakpansgewijs de rest van de aardappelplakjes. Giet hierover de rest van het roommengsel en strooi er de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en tenslotte nog 2-4 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ potje lichte room
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • kl boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 815 kcal
  • Koolhydraten 44.69 g
  • Suikers 4.43 g
  • Vetten 53.55 g
  • Verzadigde vetten 22.29 g
  • Eiwitten 38.02 g
  • Vezels 7.32 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.