Onze Belgische leveranciers

Bij 15gram besteden we veel aandacht aan de herkomst en kwaliteit van onze verse ingrediënten. En waar vinden we die beter dan dicht bij huis. De coronacrisis maakt het eens zo duidelijk hoe belangrijk het is om te investeren in onze lokale en duurzame economie. En tegelijkertijd houden we de voedselkilometers laag.

We stellen je graag voor aan enkele van onze Belgische producenten van kwalitatieve seizoensproducten. Van boer tot box geldt meer dan ooit.

De Keyzer-Ossaer

De Keyzer-Ossaer

Vlees

Al sinds de opstart van de 15gram Foodbox is familiebedrijf De Keyzer-Ossaer uit Koekelaere onze trouwe vleesleverancier. Steevast kwaliteitsvlees en vacuüm verpakt voor een optimale versheid. Samen met onze vleespartner gaan we dan ook op zoek naar de beste kwaliteitsproducten van eigen bodem. Zo is al het rundsvlees in de foodbox afkomstig van het Belgisch ras wit-blauw, komt het varkensvlees van de korte keten en is ook alle kippenvlees 100% Belgisch.

Kempense geitenkaas Polle

Kempense geitenkaas Polle

Geitenkaas

In de stille Kempen… staat een geweldige geitenboerderij! Maar liefst 600 geitjes zorgen voor een dagelijkse toevoer van verse geitenmelk, waarvan de heerlijkste verse ambachtelijke kaasjes gemaakt worden. Al sinds 1979 is geitenboer Paul D’Haene – Polle voor de vrienden – een vaste waarde als het aankomt op de lekkerste verse geitenkaasjes van eigen bodem. Een heerlijke aanwinst voor de 15gram Foodbox!

Warnez

Warnez

Aardappelen

Vastkokende aardappelen, bloemige aardappelen voor puree of lekkere krieltjes, voor heerlijke patatjes van bij ons, koopt 15gram zijn aardappelen in bij Warnez. Een familiebedrijf uit Tielt, die kwaliteit en technologie hoog in het vaandel dragen. Van productie tot verpakking, Warnez zorgt altijd voor de lekkerste verse aardappelen!

Vishandel De Jager

Vishandel De Jager

Verse vis

De Jager nv is een groothandel in vis, schaal- en schelpdieren. Het is een familiebedrijf dat sinds 1934 bestaat. Alle verse vis komt bij De Jager in zijn geheel (‘bruto’ zoals ze dat dan noemen) binnen. Dit is dé garantie om de meest verse vis te kunnen aanbieden. Alle vissen worden ter plekke gefileerd en geportioneerd door ervaren vakmensen, dat is uniek in België. De Jaeger is sinds dag 1 trouwe partner van de 15gram Foodbox.

Taste Up

Taste Up

Verse kruiden, rucola, slamixen, …

Vers van de serre rechtstreeks in jouw foodbox. Taste up is een familiebedrijf in Groot-Bijgaarden die delicate kruiden en slasoorten zelf kweekt en dan met de grootste zorg verpakt, zodat ze in perfecte staat op jouw bord terecht komen. Over korte keten gesproken!

Meli honing

Meli honing

Honing

Al bijna 100 jaar is Meli honing een vaste waarde in België. Het was Alberic Joseph Florizoone die in 1925 de honing die hij oogstte in de tuin van zijn ouders (al 4de generatie imkers), begon te verkopen in de buurt. Bijna een eeuw later is Meli nog steeds dé referentie voor kwaliteitsvolle honing in België. Je vindt regelmatig honingsticks van Meli in de 15gram Foodbox.

De Hollebeekhoeve

De Hollebeekhoeve

Zure room

De Hollebeekhoeve is het eerste Belgische CO2-neutraal zuivelbedrijf. Met respect voor dier en omgeving, brengen ze de ware smaak van verse zuivel terug bij de mensen. Puur natuur, korte keten, duurzaam & familiaal zijn de kernwoorden van het bedrijf uit Kruibeke. Voortaan kan je de zure room van De Hollebeekhoeve in de 15gram Foodbox vinden.

Ferdinand Tierenteyn

Ferdinand Tierenteyn

Graanmosterd

Het zijn de kleine smaakmakers die echt het verschil kunnen maken tijdens het koken, en je maaltijd naar een hoger niveau tillen. We zijn dan ook trots om te melden dat we voortaan de graanmosterd van Ferdinand Tierenteyn, dé referentie in België op vlak van mosterd, meegeven. De mosterd A l’Ancienne is een grof gemalen mosterd die al eeuwenlang op dezelfde manier gemaakt wordt, en dat proef je!

Jucy by Judy

Jucy by Judy

100% Cold Pressed Juice

Judy is een jonge onderneemster uit West-Vlaanderen die lekker gezonde cold pressed juices maakt. De sappen worden koudgeperst van lokaal (biologisch) fruit en groenten. Dankzij een behandeling onder hoge druk blijven de sapjes tot 3 weken houdbaar in de koelkast en gaan er geen mineralen of vitaminen verloren. De smaak, geur en kleur blijven op deze manier perfect bewaard. Je kan Jucy sappen als extra bij de 15gram Foodbox bestellen.

I just love breakfast

I just love breakfast

Granola

Perfect krokante en luchtige granola, met biologische producten en natuurlijke zoetstoffen? We hebben lang moeten zoeken naar deze ideale combinatie, maar we hebben ze gevonden bij I Just Love Breakfast! Hun #5 granola kan je als extra bij de 15gram Foodbox bestellen. Licht, krokant, weinig gezoet met agave- en ahornsiroop. Hij is subtiel gekruid en als extraatje zitten er heerlijke, grote stukken pecannoot in.